بهترین روش درمان موهای زیرپوستی برای آقایان

بهترین روش درمان موهای زیرپوستی برای آقایان

اگر به طور گسترده درباره مشکلات پوستی تحقیق کنید، خواهید دید که مشکلات و عارضه‌های پوستی متعددی وجود دارند که خوشبختانه با یک روتین پوستی مناسب می‌توان اغلب آن‌ها را کنترل کرد.

یکی از مشکلات رایجی که برای افراد مختلف ایجاد می‌شود، رویش موی زیرپوستی یا موی فرورفته است. این عارضه ممکن است بسیار آزاردهنده بوده و به راحتی برای عموم قابل تشخیص نباشد. از این رو بسیار مهم است که درباره موهای زیرپوستی و نحوه درمان آن‌ها بیشتر بدانید.

موی فرورفته در پوست یا موی زیرپوستی چیست؟

موی زیرپوستی یا موی فرورفته در پوست عارضه‌ای است که می‌تواند برای هر فردی رخ دهد. در این عارضه تار مو به صورت برعکس به داخل پوست رشد کرده و باعث بروز مشکلاتی می‌شود. گاهی اوقات تار مو به سطح پوست رسیده و بدون آن که از آن خارج شود، در خلاف جهت رشد می‌کند. گاهی اوقات هم تار مو پس از پیچیدن در سطح پوست، مجدداً به داخل آن برمی‌گردد. در این حالت بدن مو را به عنوان یک عامل خارجی در نظر می‌گیرد که حالا وارد بدن شده و قصد آسیب رساندن به آن را دارد. بهم همین خاطر است که واکنش‌های آلرژیک رخ می‌دهند و شاهد التهاب، تورم و قرمزی در سطح پوست خواهید بود.

درمان موی زیرپوستی

نحوه تشخیص  موی زیرپوستی  یا فرورفته

برای آن که موی زیرپوستی یا فرورفته را تشخیص دهید، می‌بایست شکل ظاهری آن را بشناسید. موی زیرپوستی عمدتاً مشخصات ظاهری خاصی دارد که در ادامه آن‌ها را بررسی می‌کنیم. این موها معمولاً با عوارض زیر همراه هستند:

  • برجستگی‌های گرد کوچک که با نام پاپول شناخته می‌شوند.
  • زخم‌هایی شبیه به جوش
  • زائده‌های چرکی
  • درد و سوزش
  • خارش
  • هایپرپیگمنتاسیون

گاهی اوقات موهای زائد که به داخل پوست برگشته‌اند نیز قابل مشاهده هستند. برخی از این موهای زیرپوستی مشکل خاصی ایجاد نمی‌کنند؛ اما گاهی اوقات به قدری در زیر پوست رشد می‌کنند که به یک توده مو تبدیل می‌شوند. بسته به این که موی زائد زیرپوستی در چه ناحیه وجود داشته باشد، گاهی ممکن است حتی اعصاب را نیز تحت فشار قرار دهد. این موضوع در نواحی انتهایی ستون مهره‌ها بیشتر دیده می‌شود.

این زوائد در کدام قسمت‌های بدن ایجاد می‌شوند؟

موهای فرورفته می‌توانند در هر ناحیه‌ای از بدن که در آن مو می‌روید، ایجاد شوند. با این حال اغلب در نقاطی بروز پیدا می‌کنند که به تازگی شیو شده باشند. در ادامه مناطقی که موی فرورفته در آن‌ها دیده می‌شود را نام برده‌ایم:

  • چانه، گونه‌ها و پشت لب
  • قفسه سینه
  • پاها
  • زیر بغل
  • کشاله ران
  • ناحیه تناسلی
  • پوست سر
  • گردن

علل بروز موی زیرپوستی

دلیل اصلی بروز موی زیرپوستی یا فرورفته، شیو کردن یا کوتاه کردن موهاست. گاهی حتی موهای کوتاه نیز می‌توانند به داخل پوست برگردند و توده‌ای را زیر پوست ایجاد کنند. جالب است بدانید که افراد با موهای فر، بیشتر دچار عارضه موی فرورفته می‌شوند؛ چرا که موهای آن‌ها در جهات مختلف به هم می‌پیچند و چنین مشکلی را ایجاد می‌کنند. مجموعه عواملی که می‌توانند باعث بروز موی زیرپوستی شوند را در ادامه قید کرده‌ایم:

  • اصلاح نادرست: اگر موها را در خلاف جهت رویش شیو کنید یا پوستتان را هنگام شیو کردن بکشید، احتمال برگشتن موها به داخل را افزایش می‌دهید.
  • بیرون کشیدن مو با موچین: زمانی که موها را با موچین بیرون بکشید، این امکان وجود دارد که بخشی از مو داخل پوست بماند و سپس در جهت عکس، شروع به رشد کند.
  • پوشیدن لباس تنگ: یکی از مهم‌ترین عوامل ایجاد موهای فرورفته، پوشیدن لباس‌های تنگ است. فشاری که این لباس‌ها به پوست وارد می‌کنند، ممکن است باعث عوض شدن جهت رویش پوست شود.
  • افزایش سطح تستوسترون: تستوسترون باعث افزایش رشد موها می‌شود و زمانی که رشد مو زیاد باشد، امکان برگشت آن‌ها به داخل پوست و بروز موهای فرورفته نیز بیشتر می‌شود.

چگونه موهای فرورفته در پوست را درمان کنیم

از جمله مهم‌ترین دلایلی که باعث بازگشت مو به داخل پوست می‌شود، وجود منافذ باز در پوست است. آلودگی‌ها و سلول‌های مرده در منافذ جمع می‌شوند و زمینه را برای برگشت مو به داخل پوست فراهم می‌کنند. بنابراین روتین پوستی درمان موهای زیرپوستی، بیشتر بر پاکسازی منافذ تمرکز دارد. به نکات مهمی که در ادامه بررسی می‌شوند، توجه کنید. این نکات هم برای درمان و هم برای پیشگیری باید در نظر گرفته شوند.

کنترل میزان ترشح سبوم

یکی از مهم‌ترین نکات برای جلوگیری از ایجاد موهای زیرپوستی، کنترل میزان ترشح چربی پوست یا همان سبوم است. افزایش ترشح سبوم سبب بسته شدن منافذ می‌شود و به همین خاطر، ریسک برگشت مو به داخل پوست نیز افزایش می‌یابد. برای کاهش میزان سبوم باید از شوینده مناسب استفاده کنید و با روغن‌تراپی، تولید سبوم را تعدیل کنید. سالیسیلیک اسید و روغن برگ چای از جمله مواد مؤثر بر تعدیل چربی پوست هستند.

از بین بردن باکتری‌های مضر سطح پوست

باکتری‌های مضر سطح پوست می‌توانند باعث التهاب شده و ریسک رشد معکوس موها را افزایش دهند. به همین خاطر باید باکتری‌ها را با استفاده از محصولات پوستی آنتی‌باکتریال از بین ببرید. بنزوئیل پراکسید، روغن درخت چای و بابونه برای از بین بردن باکتری‌ها انتخاب مناسبی هستند.

حذف سلول‌های مرده سطح پوست

سلول‌های مرده در منافذ جمع می‌شوند و باعث بروز التهاب خواهند شد. در ادامه بسته شدن منافذ باعث جلوگیری از بیرون آمدن موها می‌شوند و همین موضوع باعث بروز موهای زیرپوستی خواهد شد. بنابراین بسیار مهم است که سلول‌های مرده را از سطح پوست حذف کنید. برای این کار از یک لایه بردار مناسب نوع پوستتان استفاده نمایید.

نتیجه گیری

برای قسمت‌هایی از بدن که موهای زائد آن‌ها را مرتباً شیو می‌کنید، استفاده از لیزر می‌تواند انتخاب مناسبی باشد تا ریسک ابتلا به عارضه موهای فرورفته را کاهش دهید. با این حال اگر قصد لیزر کردن موهایتان را ندارید، می‌توانید از روتینی که در متن به آن پرداخته شد استفاده کنید تا پوست سالمی داشته باشید.

Share:

محسن بدون ک

علاقه‌مند به حوزه زیبایی مردان و دارای 10 سال تجربه در زمینه استفاده از محصولات مراقبت پوستی آقایان. هر آنچه در این مقاله خواندید، برگرفته از رعایت روتین پوستی مداوم می باشد.

Top